Schoorl-Egmond 2017

Zondag 26 maart 2017 :  Schoorl – Egmond ad Hoef

  • Tijd: 10:30 – 16:05
  • Afstand: 20km 
  • Weer: redelijk zonnig. 10-12°C. Weinig wind.
Etappe2

<klik op een foto voor een grotere weergave of maak gebruik van de beeldencarrousel onderaan de pagina>

Het stulpje van VodF

Omdat de zomertijd vannacht was ingegaan, begonnen we om 09:30 aan het ontbijt, een schappelijk tijd. We vertrokken daardoor pas om 10:30, maar dat was eigenlijk dus 09:30. Het was daardoor na een koele nacht niet zo fris meer en eigenlijk konden de jassen bijna meteen alweer uit.

Klimduin in Schoorl
Klimduin in Schoorl

We liepen onder het beroemde klimduin door en maakten een omtrekkende beweging door de Schoorlse Duinen. Nog aardig wat klimwerk aan het begin van deze etappe, later vlakte het wat af.

Duinlandschap bij Schoorl
Duinlandschap bij Schoorl

We passeerden af en toe een fraai stukje heide met mooie roodbruine tinten (of dat een goed teken is… geen idee). Als we nog eens besluiten om hier gaan wandelen, dan moet dat eind augustus gebeuren, als de heide in bloei staat.

Heidelandschap
Heidelandschap

Ook zagen we een enkel vennetje, altijd leuk voor de afwisseling. En dan natuurlijk hier en daar oranje plakkaten gevormd door de sporenkapsels van het bloeiende Echte Zandhaarmos.

Landschapje Wimmenumse Duinen
Oranje Zandhaarmos
Wimmenumse Duinen

Na de Wimmenumse duinen, met nog wat stevig klimwerk, kwam Egmond weer in zicht.

De bollenvelden begonnen ook al wat kleur te krijgen. Narcissen in dit geval.

Bollenvelden bij Egmond aan de Hoef

Om even na vier uur zat onze tweedaagse er weer op. Na nog een bezoekje aan de plaatselijke grootgrutter konden de wandelschoenen weer uit. Heerlijk gevoel blijft dat toch altijd. Via een lange file voor de Velsertunnel en een korte rij bij de plaatselijke Chinees, waren we weer veilig thuis. Op naar een volgende project….

Foto-carrousel: klik op de eerste kleine cirkel en scrol dan verder>