Lutterzand

Zaterdag 6 oktober 2012: Lutterzand (bij De Lutte)
V: 13.15u – A: 16.45u – Afstand: 11.0 km

Het weer: half bewolkt, droog. 14°C

Net na het vorstelijke diner van gisteravond begon het te regenen en dat ging door tot ongeveer half één vandaag. Toen klaarde het echter snel op en al gauw scheen de zon. Snel een rugzak ingepakt met – naast proviand – voornamelijk spiegelreflexcamera en objectieven. De rondwandeling van vandaag zou ons een stukje langs het riviertje de Dinkel voeren, hetgeen een hoge ijsvogeldichtheid zou hebben. De 70-300mm lens ging daarom alvast op de camera, want je weet tenslotte maar nooit…

Op zich was de afstand van hotel tot aan het begin van de wandeling niet al te groot, maar ons werd afgeraden om langs de weg er naartoe te lopen. Ook omdat de dag al aardig gevorderd was,namen we de auto naar de parkeerplaats bij Paviljoen Lutterzand, alwaar de rondwandeling begon.

Het was een heel aardige wandeling, eerst door bos en langs stukjes karakteristieke heidevelden met jeneverbesstruiken. Door de overvloedige regenval waren de bospaden hier en daar kamerbreed gevuld met plassen, waar we soms maar met moeite en veel geglibber langs konden. Ongeveer halverwege de route verlieten we het bos, staken de Puntbeek over en liepen nu even over een geasfalteerde weg door agrarisch gebied. Konden onze schoenen weer een beetje opdrogen.

We volgden nu de LF4  en toen we korte tijd later het bos weer indoken kregen we een heuse déjà vu. Hier fietsten we in 2009 ook al eens, tijdens ons Randje van Nederland. Nu wandelden en glibberden we richting de Dinkel. Na een korte pauze op een picknickbank kwamen we al gauw bij dit bijzonder fraaie stukje natuur. De hier sterk meanderende rivier stroomde gestaag. In de hoge oeverwallen zagen we inderdaad wat gaten zitten die veel weg hadden van ijsvogelnesten. We deden erg ons best een “blauwe flits” te zien, maar helaas zonde resultaat. Na 11 km wandelen waren we weer bij onze auto.

De foto’s zijn allemaal gemaakt met de bovengenoemde telelens, omdat je altijd zal zien dat als je het durft te wagen er een standaardlens op te zetten er nét een ijsvogeltje langs komt flitsen…;-)

GPS-track

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s