Springendal

Zondag 7 oktober 2012: Springendal (bij Ootmarsum)
V: 11.00u – A: 15.45u – Afstand: 17.0 km

Het weer: vrij zonnig, frisse wind. 15°C

Voor vandaag was beter weer afgegeven dus stond er een wat langere wandeling op het programma. We volgden op Internet gevonden 17km lange track door het Springendal, een door Staatsbosbeheer beheerd natuurgebied gelegen op een stuwwal ten noorden van Ootmarsum.

We parkeerden de auto op een parkeerplaats aan de Blauweweg. Dat ging nog net. Een aan de ander kant van de weg gelegen weiland stond helemaal vol geparkeerd met auto’s van deelnemers aan een ATB veldtoertocht. We waren dus bepaald niet de enigen die vandaag van het mooi weer gingen genieten! De eerste twee kilometer werden we geregeld ingehaald door groepjes uiterst vriendelijk groetende mountainbikers. Veel wandelaars hebben het niet zo op deze groep recreanten, maar dat zien ze toch verkeerd. De meesten hebben namelijk erg veel respect voor de natuur en volgen gewoon de uitgezette routes. De vermeende schade die ze aan de natuur aanbrengen valt wel mee en is zeker niet groter dan die door verwende pubers op stinkende knollen wordt aangericht. Helaas verpest ook hier een enkele wildrijder het voor de rest! Hufters kom je overal tegen, het is niet anders in dit overvolle land.

Al gauw hadden we geen ‘last’ meer van elkaar en werden we alleen nog maar ‘gehinderd’ door de wat andere wandelaars. Het is kennelijk een populair gebied hier in de buurt, maar de meeste mensen volgden de standaard gekleurde paaltjes-routes en wij dus niet! Het bleek een zeer fraai en afwisselend natuurgebied: veel bos uiteraard, ook flinke stukken heide (nog zwak paars gekleurd hier en daar), af en toe een prachtig kwelmeertje en dat alles bij beginnende herfstkleuren onder een vrolijk zonnetje. Niet echt vervelend lopen dus, zelfs nog even een klein stukje ‘buitenland’!

GPS-track

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s