2013 Beekbergen

De laatste week van maart 2013 verbleven we weer op De Reeënberg, even buiten Beekbergen. Net als vorig jaar was het idee – na deze lange winter – vooral fietsconditie op te bouwen op de ATB en daarnaast ook de wandelspieren alvast wat te versterken. Er stonden voor later dit jaar immers weer de nodige fiets- en wandeltochten gepland.

Eind april zouden we beginnen met een 5-daagse wandeling langs het Trekvogelpad. Dit ter voorbereiding op de Schluchtensteig in het Zwarte Woud (D) in de zomervakantie.

Wat fietsen betreft stond in mei een tocht van Basel naar huis op het programma (vader en zoon), gevolgd door Limburgs Mooiste.

Door de aanhoudende horrorlente van dit jaar kwam de nadruk echter meer op wandelen dan op fietsen te liggen. In de buurt lopen verschillende LAWs (Maarten van Rossum, Marskramerpad) en het streekpad Veluwezwerfpad. Daar deden we kleine stukken van, meestal gecombineerd met ‘eigen creaties’. Daarnaast deden we een variant op een Groene Wissel vanuit Loenen.

Tijdens drie van de vier wandelingen was het weer bepaald niet aangenaam, zeg maar gerust koud. De temperatuur lag net boven het vriespunt en op zaterdag en zondag stond er ook nog eens een stevige oostenwind, kracht 5-6 resp. 4-5. Het was dus zaak om zoveel mogelijk in het bos te blijven. De paar keer dat er een stukje heide moest worden overgestoken, wisten we gelijk weer waarom we de wandelingen vooral door de – zij het nog kale – bossen hadden uitgestippeld. Dat was best een verstandige beslissing geweest! Veel fotogenieke momenten waren er niet, behalve dan op woensdag tijdens het rondje Vossenberg. Dat was de beste dag. Met een graadje of 4, weinig wind én een zonnetje erbij was het redelijk aangenaam en zag alles er een stuk vriendelijker uit. Ook de levende natuur liet zich op die dag wat meer zien en horen…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s