Vossenberg

Woensdag 27 maart 2013: Rondje Vossenberg
V: 11.05u – A: 16.55u – Afstand: 22 km

Het weer: zonnig en vrij koud, maar weinig wind. 4 gr.C.

Een zelf uitgestippelde route, nu eens een heel ander kant op. Wel weer eerst over De Reeënberg, maar weer heel anders, langs een stuk gele paaltjes route. Een soort singletrack, waar we plots twee reeën zien wegspringen. Op veilige afstand blijven ze naar ons staan kijken:

IMG_73_resize

De natuur heeft er vandaag veel meer zin in, blijkt. Overal horen en zien we vogels: vinken, staartmezen, goudhaantjes zelfs. De laatste twee niet kunnen fotograferen, helaas. Deze vink wel:

IMG_0104

Na een kopje koffie met heerlijke appeltaart bij Pleisterplaats Mendel staken we de Arnhemseweg over. Lopen over camping Lierderholt richting het Spelderholt bij Hoenderloo. Al snel komen we weer oog in oog met grofwild te staan, damherten deze keer, een stuk of vier, waarvan twee met enorme geweien:

IMG_0118c_resize

Vlak voor de vakantieparken en campings bij Hoenderloo buigen we af naar het Noorden en lopen via een stuk van het Marskramerpad weer terug, richting Beekbergen. Een deel van dit pad “misbruiken” wij elk jaar wel een keertje tijdens een fraaie, “wilde” ATB-tocht. Het is een heel spannende singletrack over de Vossenberg en blijkt ook om te wandelen erg leuk! Tussen o.a. van dit soort gigantische dennenbomen:

IMG_0154_resize

Bijna aan het eind van onze wandeling, in Beekbergen op een bank in een parkje, zien we tot onze verrassing zomaar een Grote Bonte Specht, en nog wel redelijk dichtbij. Eerst in een boom vlakbij, later op een vogelvoederhuisje bij een bejaardenwoning. Een mooie afsluiting van deze dag:

IMG_0210_resize

Het laatste stukje liep het Marskramerpad door vrij open akkerland. Het was al wat laat en er bleek toch nog wel een straf windje te staan. Het is nog steeds winter. Gelukkig maakt het zonnetje veel goed:

IMG_0236_tonemapped_resize

Voor meer foto’s, vooral van vogels rondom ons vakantieverblijf: Yemrev kiekt!

270313_Vossenberg22

Download hier de GPS-track

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s