Les Deux Têtes

Maandag 27 juni 2011: Les Deux Têtes
Afstand:10.5 km – Hoogtemeters:680 m

Weer: zonnig, warm, vrijwel onbewolkt. Max.31°C (Arc1600) – 34°C (dal), N3-4.

Een wandelrondje startend en eindigend in Les Arcs, om precies te zijn in Arc1600 op 1740m hoogte. De bedoeling was een rondje te maken richting Les Deux Têtes – een opvallende, tweekoppige rotsformatie -, dan om de Signal des Têtes heen en weer terug via Les Deux Têtes..

Tot aan het hoogste punt – op 2345m – was het een erg leuke wandeling met flinke stukken “single trail”, zoals de mountainbikers onder ons zeggen, en ook flink wat klauterwerk. Daar houden wij wel van, ondanks dat het behoorlijk zweten was! Al gauw na het begin zat al een stuk met een stijging van tegen de 25%, na3 kmzelfs bijna 200m met meer dan 30%! Daarbij schitterende uitzichten – o.a. op de Mont Blanc – en dito weer. En zéér rustig: we kwamen slechts één andere wandelaarster tegen.
Op een weitje 100m onder de top hielden we een rust- en eetpauze en zagen daar 3x een reusachtige bergmarmot.

Na de top kwamen we op de skipistes van Arc1600/1800 uit. Dat skiet daar vast leuk als er sneeuw ligt, maar wandelde nu minder. Saaie brede grindwegen over open terrein: dáár houden wij dus niet van! Wegens wegwerkzaamheden werden we helaas gedwongen deze minder leuke, eigenlijk gewoon saaie weg terug te nemen. Men was er met zwaar materieel bezig onze geplande terugweg – vast een heel idyllisch paadje – om te vormen in een brede weg. Zo gaat ook alles naar de verdommenis….

Download de GPS-track of ga naar Lac de Retour

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s