Aiguille Rouge

Zondag 3 juli 2011: Aiguille Rouge (3226m) per kabelbaan

Weer: zonnig en aangenaam.26°C(dal),17°C(Arc2000),10°C(top). Weinig wind.

Omdat we allemaal ontzettend last hadden van spierpijn in de bovenbenen, waarschijnlijk nog van de wandeling van eergisteren, leek het ons verstandiger vandaag maar eens rustig aan te doen. Wel zonde met dit mooie weer, maar soms moet je gewoon je rust nemen. Omdat de hele dag in een stoel rondom ons riante onderkomen hangen ook niet alles is, besloten we om ’s middags met de auto naar Arc2000 te rijden. Daar wilden we ons dan met twee kabelbanen laten vervoeren naar de top van de Aiguille Rouge op 3226m, want daar zou een bijzonder fraai panorama te aanschouwen zijn.

Eerst met de Télécabine du Varet naar 2660m, waar we even rustig aan de hoogte konden wennen. Hier was het al erg mooi. Vervolgens met de Téléphérique de l’Aiguille Rouge (zo’n hangende bus) naar de top. Volgens een info-bord beneden zou het uitzicht uitstekend zijn en de temperatuur 4°C; dat eerste klopte wel, maar de gevoelstemperatuur lag een stuk hoger. We konden gewoon in korte broek met daarop een trui rondlopen; het was er in ieder geval een stuk aangenamer dan gister op de l’Iseran, terwijl dit toch 500m hoger lag. Er stond dan ook weinig wind en dat scheelt.

De uitzichten waren inderdaad adembenemend mooi. Met name de opvallend aanwezige Mont Blanc, maar ook de andere Zwitserse, Franse en Italiaanse Alpen mochten er zijn. In de verte was zelfs de Monte Rosa te zien en ook diverse gletsjers. Een panorama van 360°! De moeite waard. Zeker geen spijt van dit uitsapje. Veel fotorolletjes vol geschoten, om in pre-digitale termen te spreken. Lekker door de sneeuw gebanjerd en uiteraard sneeuwballen gegooid. Alles in laag tempo i.v.m. de ijle lucht.

Tijdens de afdaling zagen we verschillende ATB-routes liggen.
Naar Arc2000 fietsen moet eigenlijk ook nog een keertje…

Dit was dus eigenlijk geen echte wandeling: daarom ook geen GPS-track!
Ga naar Les Lanches

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s