Les Lanches

Vrijdag 8 juli 2011: Les Lanches (2070m)
Afstand: 5 km – Hoogtemeters: 585m

Weer: half bewolkt. 28°C (dal), 15°C (1500m). Paar spetjes. Weinig wind.

Tot slot een wandeling uitgezocht die begon bij het gehucht Les Lanches, gelegen in het dal van Peisey-Nancroix. De wandeling begon vrijwel direct met een pittige stijging, waarbij we in 5 kwartier een hoogteverschil van ca. 500m aflegden. En dat over 1,7 km hetgeen overeenkomt met 35-36%! Niet kinderachtig weer. Percentages die op de fiets niet te doen zijn, zelfs niet op asfalt. Het zweet vloeide daarbij rijkelijk en de chips van gisteravond waren dan ook weer snel verbrand, toch? Af en toe was het ook nog goed opletten omdat het hier en daar nog wat glibberig was a.g.v. de onweersbui die afgelopen nacht was gevallen.

Boven bij een verlaten hut even uitgeblazen en wat gegeten. Het vervolg van de geplande wandeling was even moeilijk te vinden, maar toen we eenmaal het bordje richting Les Loyes hadden gevonden, was het verder makkelijk. Er volgde een lang stuk ongeveer vlak lopende paden, soms over smalle richels langs diepe afgronden. Toen we de refuge du Mont Pourri in het vizier hadden, bogen we scherp af naar rechts en begonnen we aan de steeds steiler wordende afdaling, waarbij we ingehaald werden door een zestal MTB-ers, de één wat zekerder dan de ander. Zou onze sport niet wezen…

Vlak voordat we de auto weer bereikten vielen er wat spetters. Boffen!

NB: wat anders nooit gebeurt: we waren vergeten de GPS mee te nemen. De track is achteraf geconstrueerd m.b.v. Oziexplorer en TOPO-kaarten Frankrijk (met dank aan de Union Nationale des Lutins). Hoogtegegevens zijn verkregen via GPSvisualizer.com)

Download de GPS-track

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s