Amberger Hütte

Zaterdag 15 juli 2006: Amberger Hütte (2140m)
Afstand:12.4 km– (bewogen) gem.: 4.1 km/u – 570 hms

Het weer: zonnig, slecht een paar klein wolkjes. Verfrissend windje. 25-30˚C. Luchtdruk@1170m: 893 mbar.

Vandaag maar eens begonnen met een wandeling! De bedoeling was rustig te wennen aan het lopen in de bergen. Sinds 1998 hadden we dat niet meer gedaan, lopen deden we zowizo niet veel.
We reden met de auto naar Gries, een dorpje 6km oost van Längenfeld op 1570m. Hier waren een aantal wandelingen uitgezet; wij deden de Amberger Hütte (2140m) , een vrij makkelijke wandeling over een breed grindpad. Goed gemarkeerd. Het hoogteverschil was 570m over ruim 6km, oftewel bijna 10%: dat zou best pittig fietsen geweest zijn. Het was trouwens tevens een MTB-route, dus wie weet…

We liepen met één stok van onze pas aangeschafte Nordic Walking stokken (dan wordt je echt al oud, hoor!) en dat beviel goed. Het was een mooie wandeling door het Sulztal langs de onstuimig stromende Fischbach. Fraai Alpenlandschap met aan het eind, bij de hut, een mooi uitzicht over een kleine vlakte met daarachter de Sulztalferner (gletsjers noemen ze hier ferners). Daar ging ook een wandeling naartoe die niet al te moeilijk scheen te zijn. Misschien voor later deze vakantie, maar dan moesten we wel eerst per fiets naar de hut. En hoe neem je dan je schoenen en stokken mee?

We bleven hier een klein uurtje lekker in de zon zittend genieten van de omgeving. Daarna weer dezelfde weg terug, regelmatig pauzerend. Om in te lopen was dit wel genoeg, want tijdens de terugweg voelden we onze daalspieren al aardig. Morgen maar weer gewoon fietsen!

Download de GPS-track of ga naar de Giggelberg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s