Hochspitz Hospiz

Donderdag 27 juli 2006: Hochspitz Hospiz vanaf Vent
Afstand: 15 km – Gem.: 4,0 km/u – 400 hms

Het weer: Veel zon, toenemende stapelwolken. 28-30˚C. Weinig wind. ’s Avonds weer regen. Luchtdruk@1170m: 890 mbar.

De laatste dag van deze vakantie besteedden we aan afbouwend wandelen. We hadden daartoe een redelijk vlakke wandeling uitgezocht, maar wel op niveau. Te beginnen in Vent (1900m) en dan richting Hochspitz Hospiz, een hut op 2415m. Vent is een wintersportplaatsje aan het eind van een zijdal van het Ötztal: bij Zwieselstein rechtsaf. De weg er naartoe was al heel erg mooi, door een fraai groen dal en leek ons heel fietsgeschikt, maar helaas… geen dagen meer. Vlak voor Vent was ruim voldoende parkeergelegenheid à €4,= per dag.

Om 10.30u begonnen we aan de wandeling, eerst het dorp door en daarna de route aan de linkerkant van de heftig stromende Rofenbach, richting de wereldberoemde 46m lange hangbrug, 31m hoog boven het water. Dat was een stukje van een half uur.
Na de oversteek van deze tamelijk wiebelende brug vervolgden we de weg aan de andere kant van de rivier en gedurende nog 2,5 uur. Eerst een tamelijk tam karrenspoor, later een enkelspoor dat wat spannender liep en ook wat meer op en neer ging. We liepen hoog boven de smalle kloof die de Rofenbach had uitgesleten. Soms zagen we hem diep beneden ons tekeer gaan.
Geregeld moesten we bij bepaalde zeer smalle passages vasthouden aan een staalkabel. Wel prettig dat die er zijn, zo hoog boven een diepe afgrond. Op een gegeven moment zagen we de beek onder een groot stuk ijs en sneeuw, bedekt met puin, doorgaan!
We hielden het om 13.30u voor gezien. Op het punt waar van rechts een eveneens wild stromende Vernagt Bach zich bij de Rofenbach voegde. We staken een brug over deze zijrivier over en bij een volgende- afgesloten – brug besloten we te gaan lunchen. De kloof was hier open en we zaten nu op de dalbodem.
Dezelfde weg terug ging wat sneller. Om 16u reden we weer richting camping, waar we rustig begonnen in te pakken voor de terugreis. Helaas zou de tent niet droog blijven…


Download de GPS-track

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s