Tweedaagse van Egmond 2017

Opengewerkte duinenrij

Wegens succes geprolongeerd: wandelen in het Noord-Hollands duingebied tussen Egmond en Schoorl. Vorig jaar een driedaagse, dit keer slechts twee. Vorig jaar in juni, deze keer al vroeg in het voorjaar met als gevolg dat alles er weer heel anders uitzag. Bovendien liepen we nu in omgekeerde richting en werden de etappes op bepaalde punten flink gewijzigd. Net als vorig jaar werd het weer een zeer gevarieerd geheel.

Lees hier het verslag, opgeleukt met veel foto’s.

  1. Egmond aan de Hoef – Schoorl (23 km)
  2. Schoorl – Egmond aan Zee (20 km)

 

Advertenties

Driedaagse van Egmond 2016

Begin juni 2016 liepen we een driedaagse trektocht rondom Egmond. Geïnspireerd door de jaarlijkse tweedaagse wandelmarathon van Egmond, maar dan anders en uitgebreid met een derde dag. Voor woensdag 8 tot vrijdag 10 juni werd droog en vrij zonnig weer voorspeld, dus gauw wat overnachtingsadresjes geregeld, de wandelschoenen uit de kast en gaan. We liepen door het Noord-Hollands Duinreservaat, de Schoorlse duinen en de polder. Alles bij elkaar leverde dit een zeer gevarieerde en mooie wandeltocht op.

Lees hier het verslag, opgeleukt met veel foto’s.

Trekvogelpad 2015

Het Trekvogelpad is wat ons betreft klaar!

Begin mei 2015 liepen we de – voor ons – laatste vijf etappes van het Trekvogelpad (LAW2), variërend in lengte van 20 tot 26km.  Dit deel – dat aansloot op de editie van 2013 – begon op de Veluwe en voerde ons via de Achterhoek en Twente van Beekbergen naar Enschede. Dat beloofde weer een afwisselend traject te zijn en dat was ook nu weer zo! De omstandigheden waren prima: we hebben het vijf dagen droog gehouden en het was over het algemeen best zonnig en niet te warm. Prima wandelweer dus. Overnachten deden we weer bij Vrienden-op-de-Fiets.

Lees hier het verslag in dagboekvorm, opgeleukt met vele foto’s.

Voorzien van kaartjes en downloadbare GPS-tracks.

Schluchtensteig 2014

De Schluchtensteig is een – in principe – 6-daagse wandeltocht in het zuidelijke Zwarte Woud. We hadden die eigenlijk in 2013 al willen doen, maar dat ging wegens slecht weer toen niet door.

Dit jaar in de herkansing: van 3 mei tot 14 mei liepen we de 6 etappes – plus een proloog –  vanuit een vakantiehuis in het plaatsje Todtmoos, om de dag een etappe. We reden  met onze auto naar het eindpunt van een etappe (maximaal een uur rijden), lieten ons daar vandaan met – gratis – OV verplaatsen naar het beginpunt en liepen vervolgens terug naar de auto. We liepen  de etappes niet in de standaard volgorde, maar zoals het ons en het OV het beste uitkwam. We legden 123 km af en maakten daarbij dik 4000 hoogtemeters.

Lees hier de verslagen, voorzien van vele foto’s.

Voorzien van kaartjes en downloadbare GPS-tracks.

Vorstelijk weekje Beekbergen

De laatste week van maart 2013 verbleven we weer op De Reeënberg, even buiten Beekbergen. Net als vorig jaar was het idee – na deze lange winter – vooral fietsconditie op te bouwen op de ATB en daarnaast ook de wandelspieren alvast wat te versterken. Er stonden voor later dit jaar immers weer de nodige fiets- en wandeltochten gepland.

Door de aanhoudende horrorlente van dit jaar kwam de nadruk echter meer op wandelen dan op fietsen te liggen. In de buurt lopen verschillende LAWs (Maarten van Rossum, Marskramerpad) en het streekpad Veluwezwerfpad. Daar deden we kleine stukken van, meestal gecombineerd met ‘eigen creaties’. Daarnaast deden we een variant op een Groene Wissel vanuit Loenen.

Tijdens drie van de vier wandelingen was het weer bepaald niet aangenaam, zeg maar gerust koud. De temperatuur lag net boven het vriespunt en op zaterdag en zondag stond er ook nog eens een stevige oostenwind, kracht 5-6 resp. 4-5. Het was dus zaak om zoveel mogelijk in het bos te blijven. De paar keer dat er een stukje heide moest worden overgestoken, wisten we gelijk weer waarom we de wandelingen vooral door de – zij het nog kale – bossen hadden uitgestippeld. Dat was best een verstandige beslissing geweest! Veel fotogenieke momenten waren er niet, behalve dan op woensdag tijdens het rondje Vossenberg. Dat was de beste dag. Met een graadje of 4, weinig wind én een zonnetje erbij was het redelijk aangenaam en zag alles er een stuk vriendelijker uit. Ook de levende natuur liet zich op die dag wat meer zien en horen…

Aveyron wandeltocht online

Begin mei van dit jaar maakten we een 7-daagse wandeltrektocht door de Aveyron. Nu, ruim twee maanden later staat eindelijk het verslag met de mooiste foto’s en GPS-tracks op de RandoSite. Als je in aanmerking neemt dat we ondertussen nog even een drieweekse fietstocht van 1500km maakten, valt dat nog wel mee… Het heeft dus even geduurd, maar dan heb je ook wat!

Veel lees- en kijkplezier!