TVP Bennekom-Otterlo

Dag 4. Dinsdag 30 april (koninginnedag/kroningsdag): Bennekom – Otterlo
24.2 km (toetje 2.4km) – V09u30 – A16u25 @ Hotel Carnegie’s Cottage

Weer: Licht-half bewolkt met wat sluiers. Zonnig en droog. ’s Morgens weinig wind later iets meer. Nog wel frisjes af en toe. 10-13°C.

Bennekom - Otterlo
Bennekom – Otterlo

Ook op dit VF-adresje genoten we weer van een voortreffelijk ontbijt, zeer gevarieerd en uitgebreid. Wat dat betreft hadden we drie goede keuzes gemaakt. Onderwijl nog flink gebabbeld met onze gastvrouw, uiteraard voornamelijk over wederzijdse fietsavonturen.

Half 10 vertrokken we en liepen op aanraden van onze gastvrouw de “mooie” aanlooproute naar het TVP. Het was al lekker zonnig, maar nog fris. In het Hoekelumse Bos, ter hoogte van het kasteel, zagen we de bekende rood-witte markering weer. De kroningswuppie waren we hier al kwijt!

Kasteel Hoekelum
Kasteel Hoekelum

De route van vandaag liep grotendeels door bos en over heide. Bijna geen asfalt gezien: daar houden wij dus wél van! We vonden dit tot nu toe de fraaiste etappe, afwisselend genoeg. Het eerste deel was niet zoveel over te vertellen, alleen twee spechten zien vechten en dat het na een uurtje al dusdanig was opgewarmd dat de jassen uit konden. Tijdens de lunch van 12 uur (11km) op de Ginkelsche Heide gingen dan ook de broekspijpen er af: het begon eindelijk wat te lijken!

Ginkelse Heide
Ginkelse Heide

Na 18km streken we in natuurgebied Planken-Wambuis neer op uitspanning De Mossel. Het was net lekker genoeg om op het terras te genieten van weer een welverdienden koffie met appelgebak. Hierna kregen we het laatste én mooiste stuk van deze etappe, door het Mosselsche Zand en het Otterlose Buurtbosch. We liepen rondom en deels over een fraaie zandverstuiving met her en der een grove den. Op het zand lopend was het al aardig warm.

Zandverstuiving bij Otterlo
Zandverstuiving bij Otterlo

Hierna kwamen we zo langzamerhand weer in de bewoonde (camping)-wereld rondom Otterlo terecht en stevenden via onverharde zandpaden en -paadjes af op Hotel Carnegie’s Cottage. Dit verblijf kenden we al van een fietstocht naar Enschede, zo’n 10 jaar geleden. Het was geen goedkoop onderkomen, maar wel luxe en héél fraai gelegen aan de rand van bos en hei. Om het een beetje te compenseren aten we een pizzaatje in de Dorpsstraat bij Luna, waar het erg druk was. De pizza’s waren dan ook erg lekker.

Na het eten maakte ‘Yemrev Kiekt’ nog even een rondje van 2.5km over de hei met de camera om hopelijk nog wat fraaie avondlicht platen te kieken. Ook nu ging de zon weer heel aardig onder, zij het niet zo spectaculair als twee dagen geleden.

Zonsondergang bij Otterlo
Zonsondergang bij Otterlo

Download GPS-track>

Volgende etappe >

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s