TVP Lienden-Bennekom

Dag 3. Maandag 29 april: Lienden – Bennekom.
26.3km – V 10u00 – A17u10 @ VF Selterskampweg 57, Bennekom

Weer: Eerst zwaar bewolkt met regenbui, later steeds meer opklaringen. Matige, frisse ZW wind. 8-12°C.

KAARTJE3
Lienden – Bennekom

Het ontbijt in Amerongen was al goed, hier deden ze er nog een schepje bovenop. Zeer uitgebreid, zelfs met aardbeien! Tegen de tijd dat wij er aan toe waren, bleken onze huisgenoten al met de stille trom vertrokken. Hadden we mooi het rijk alleen.

Met goed gevulde magen en de rest van de broodjes belegd in de tas, vertrokken we om 10 uur. Het had vannacht niet geregend en ook nu was het nog droog. Volgens de buienradar leek de meeste regen ten noordwesten van ons weg te trekken. Op de Marsdijk was het echter door een straffe zuidwester wel erg fris, zeg maar gerust koud.

In Rhenen eindelijk de AH van binnen bekeken en wat aanvullend lekkers en bananen gekocht, alvorens weer snel richting TVP te gaan. Ten oosten van de stad pikten we de route weer op. Na Ouwehands dierenpark staken we de N225 weer over en liepen de volgende kilometers hoog op de Grebbeberg, met uitzichten over de Neder-Rijn en natuurgebied de Blauwe kamer. Door de beschutting van de bomen hadden we hier minder last van de wind en konden we redelijk aangenaam de zojuist aangeschafte versnapering nuttigen (abrikozenflap). Maar aan alle goede dingen komt ook een eind en dus ook aan dit bos. Kort na passage van het Ereveld Grebbeberg daalden we af naar de Gelderse Vallei en volgden nu kilometerslang het Valleikanaal. Op zich wel leuk wandelen hier, zo tussen de schapen en hun ontlasting, maar dan moet je eigenlijk wel mooi weer hebben. Nu was het niet alleen bewolkt en koud, het begon ook nog eens te regenen. Een langgerekte buienzone trok over ons heen en gaf af en toe iets meer regen dan wij nog leuk vinden. Regen vinden we eigenlijk helemaal niet leuk, dus zoveel zegt dit niet, maar het ging even best hard. Onze enige beschutting was ons dunne regenjack en soms een wilgenbosje tegen de wind. Ondanks dat we liepen de klapperen van de kou, hadden we toch nog oog voor de natuur om ons heen. We zagen grutto’s, zelfs op een paaltje dichtbij, en ook tureluurs.

We worden toch nog nat!
We worden toch nog nat!

Toen we na een paar km het Valleikanaal verlieten, werd het weer droog en kwam er zelfs wat blauw in de lucht. We draaiden richting het oosten en met de wind nu in de rug droogden we snel weer op. Ook de zon kwam er nu bij, het leed was voorlopig geleden. Het nu volgende traject van het TVP tot aan Bennekom vonden wij wat minder: steeds langs een asfaltweg lopen, vinden wij niet zo leuk, maar goed, zal soms niet aan te ontkomen zijn. De entree van Bennekom, over een zandweg, was wel weer meer onze stijl.

In het centrum eerst even rond gekeken, op zoek naar een eetgelegenheid. De meeste bleken gesloten, maar cafetaria De Molenhoek niet, dus dat moest hem maar worden vanavond. Na bij de Hema koffie met een gebakje te hebben genuttigd en bij AH proviand te hebben gekocht (scheelde morgen weer), begaven we ons naar de Selterkampweg 57, ons derde en laatste VF-adresje. Na 2x bellen werd ook hier niet open gedaan. Na even omlopen, bleken onze gastelieden in de tuin te zijn. We werden nu direct heel hartelijk ontvangen en onder het genot van koffie met grote koek volgde een prettig kennismakingsgesprek. Zij bleken – net als wij –eigenlijk meer van het fietsen dan van het wandelen te zijn.

Onze kamer was boven en was groot en voorzien van een zitje, wastafel, TV. De naastliggende  badkamer was super luxe. We hadden de bovenverdieping voor ons alleen. Na de gebruikelijke opfrisprocedure liepen we weer – minder dan een km – terug naar De Molenhoek, waar we een prima, goed aangeklede saté-schotel gebruikten, mét raspatat!. Daarna op de kamer uitbuiken en relaxen, met een kopje koffie erbij. Spieren en gewrichten waren er hard aan toe. De aanloop van de vierde etappe kortten we iets in, zou toch nog wel dik 24 km worden, maar wél met beter weer én een k(r)oningswuppie op de rugzak!

Download GPS-track>

Naar de volgende etappe >

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s