TVP Otterlo-Beekbergen

Dag 5. Woensdag 1 mei: Otterlo – Beekbergen
26.2km – V09u30 – A17u45 @ Bushalte Schalterdalweg (lijn 91)

Weer: Vrijwel onbewolkt. Nog wel een af en toe fris windje. 12-17°C.

Otterlo - Beekbergen
Otterlo – Beekbergen

De mooiste dag van deze 5-daagse begon met het verwachte luxe ontbijt in Carnegie’s Cottage, zij aan zij gezeten, uitkijkend over de heide. We werden niet teleurgesteld in onze verwachtingen, het ontbijt was weer grandioos.

Uitzicht tijdens het ontbijt
Uitzicht tijdens het ontbijt

Via de Spar in het centrum van Otterlo liepen we naar de ingang van Nationaal Park De Hoge Veluwe. Toen we na dik 2 km lopen – vanaf de ingang – bijna bij het Kröller-Müller museum aankwamen ging geheel onverwacht de mobiel af. Carnegie’s Cottage: “kan het zijn dat u de telefoonoplader vergeten bent?” Shit! Wat nu? Vanavond ophalen met de auto? Is wel veel kms heen en weer. Laten opsturen? Ook een heel gedoe. Terug lopen? Dat zou ruim 6 km extra lopen betekenen! Ook geen optie. Tip van Carnegie: De Hoge Veluwe staat bekend om zijn Witte Fietsen! En laten we nou zowat net bij zo’n fietsenstalling staan! Dit zou de simpelste oplossing zijn: terugfietsen naar de ingang, heen en weer wandelen naar het hotel en dan weer fietsen naar waar we nu stonden. We zochten twee mooie exemplaren uit en zo gezegd, zo gedaan. Kwam neer op totaal 5 km fietsen en bijna 2 km extra lopen. De tijdschade bleef zo gelukkig redelijk beperkt.

Witte fietsen Hoge Veluwe
Witte fietsen Hoge Veluwe

Terug op de fietsenstalling bij het museum, streek er plots een boomklevertje neer op de straat. Haastig de EOS60D gepakt en zo goed mogelijk gericht op dit leuke vogeltje. De eerste! Door de opwinding waren de instellingen van de camera duidelijk niet optimaal, maar toch wel een paar redelijke plaatjes geschoten. Af en toe het beestje even opgejaagd met de bedoeling dat-ie aan een boom ging kleven, want zo hoort het natuurlijk. Je hebt die naam niet voor niets.

Boomklever
Boomklever

Het vervolg van de wandeling door het NP liep over zeer fraaie paden door dito gebieden, afwisselend bos en hei. Na de lunch liepen we over de zgn. Franse Berg, langs het Pampelsche Zand naar bezoekerscentrum het Museonder.

Hoge Veluwe
Hoge Veluwe

Dit gauw passerend liepen we weer een mooi stuk bos in, krijgen – naar later zou blijken – een boompieper op de foto (meer dan een zgn. bewijsfoto is het niet geworden, helaas) en belanden even later in het gras (voor de tweede lunch) bij de vijvers bij de St. Hubertustoren. Na  ruim 18 km verlaten we dan eindelijk het park en lopen Hoenderloo in. Ook vandaag week de route soms iets af van de oorspronkelijk gedownloade track (gpstracks.nl), soms bewust omdat ons dat leuker leek, soms omdat het rood-wit ons anders leidde, soms ook omdat de markering gewoon even zoek was. Dan is zo’n gps toch een uitkomst…

Hoge Veluwe
Hoge Veluwe

In Hoenderloo was het de hoogste tijd voor koffie met deze keer een aardbeientaartje bij bakker vd Poel, een inmiddels bijna vast adresje. Na nog een paar blikjes fris te hebben gekocht bij de super, liepen we de laatste 8 km. Via de Krimweg en de Miggelenberg weer naar het TVP, dat hier deels gelijk loopt met het VZP. Dat was dus een min of meer bekend stukje voor ons. Om 17u45 arriveerden we bij de bushalte Schalterdalweg, vlak bij de A50. In de verte zagen we de bus (van 17u46) al aankomen. Mooier kon het niet.

Tussen Hoenderloo en Beekbergen
Tussen Hoenderloo en Beekbergen

Met lijn 91 naar Arnhem station, met de Intercity naar Driebergen en met een Sprinter naar Maarn. Om 19u gooien we onze rugzakken en wandelschoenen achter in de auto, 5 kwartier later ploffen we moe, maar voldaan neer op de bank! Na ruim 130 km lopen in 5 etappes, na 3 VF’s en 1 hotel en na 5 terrasjes met koffie en gebak zat dit er weer op. Toch keurig op gewicht gebleven… Deze laatste etappe vonden wij het mooist, met nr.4 als goede tweede, maar ook de eerste 2 waren zeker niet onaardig.

Wordt – misschien – vervolgd.

Download GPS-track>

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s