Wehraquelle (inlopen)

Zaterdag 3 mei 2014: Inlopen naar de Wehra Quelle
8 km – 380 hm – ruim 2u30

Routekaartje Wehraquelle

 

 

 

 

  • Klik op bovenstaande thumbnail voor het routekaartje van deze etappe (terug met pijltje naar links)
  • Kleiner foto’s zijn in groter formaat te bekijken door er op te klikken (terug met kruisje linksboven)

Gisteren om 18u aangekomen op ons vakantieadresje huize Carla van de fam. Van der Meyden  in Todtmoos. Vandaag eerst inkopen gedaan bij de Edeka supermarkt en bakker Zimmerman bij de kerk. Todtmoos, een vrij klein (wintersport)plaatsje, hadden we al snel verkend, dus besloten we ‘s middags tot een kleine rondwandeling langs de hoge Wehra, aangeduid in het dorp als een bewegwijzerde wandeling van 9 km.

Wallfahtkirche, Todtmoos
Wallfahtskirche, Todtmoos

Nadat er gisteren nog af en toe een bui viel, was het vandaag een grauwe dag, maar droog. Met een temperatuur van amper 8 graden was het duidelijk een stuk kouder dan we de laatste tijd in NL gewend waren.

De Hauptstrasse uit, de L151 oversteken en dan pikken we de Wehra op, hier een slechts amper 2 meter brede beek met snelstromend water. We lopen er langs over een tamelijk smal pad, met stronken en keien  dat ook nog eens tamelijk nat en glad is door de regenval van de laatste dagen.

Er bloeien bosanemonen en andere bekende en onbekende voorjaarsbloeiers (het loopt hier wel wat achter op de natuur in NL), we passeren een historische bierkelder, kortom een leuk pad.

Historische Bierkelder
Historische Bierkelder

Na 2.5 km buigen we er even van af, het gaat iets steiler omhoog, maar later vlakt het weer af en komen we weer bij het riviertje uit op de plek waar deze de L150 kruist. Wij steken ook over en beginnen aan een steile klim van wel 20-25% die eindigt bij de bron van de Wehra.

We klauteren nog iet verder door en bereiken iets boven de 1100m het keerpunt van de wandeling. Nu gaat het over brede boswegen weer richting Todtmoos dat op ca. 800m hoogte ligt. Na passage van een (model)vliegveldje dalen we over een smal keienpad weer wat steiler af tot op de asfaltweg L150.

Hier staat "ons huis" tussen
Hier staat “ons huis” tussen

Via het terrein van een hotel komen we weer in het centrum van Todtmoos. Nu nog even terug klimmen naar Carla en dan zit de eerste wandeling er op.

Download de GPS-track

Naar Schluchtensteig -1>>

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s