2011 Sächsische Schweiz

Sächsische Schweiz 2011

Hoofdmoot van deze vakantie was een wandeltocht in de achterhoek van Duitsland: 6 dagen wandelen langs – en over – spectaculaire rotsformaties. Een geheel verzorgde wandelreis van Van Paridon Reizen, van hotel naar hotel en met bagagevervoer. Met nog een toetje… Daarnaast maakten we uiteraard – het bloed kruipt waar het niet gaan kan – ook nog wat fietstochten in de omgeving. Verslagen daarvan zijn t.z.t. te lezen op onze de VELOsite.

De wandeltrektocht deden we aan de hand van door Van Paridon ter beschikking gestelde kaartjes en routebeschrijving. Ter aanvulling hadden we van te voren van de route een GPS-track gemaakt, op basis van hun kaartjes en de OpenMTBmap van Duitsland. De trektocht verliep ongeveer zoals uitgebreid beschreven in het Van Paridongidsje. In de verslagen staan enkel de bijzonderheden die we onderweg tegenkwamen, eventuele afwijkingen, statistieken en weerbericht.

INTRO:

Maandag 15 augustus 2011:
Na een lange dag in de auto kwamen we om ongeveer 17.00u aan in Krippen. Onderweg hadden we grotendeels mooi weer gehad, maar de laatste uren werd het steeds somberder en regende het ook af en toe.

In Pirna reden we – als gevolg van verkeerd voorsorteren – verkeerd en kwamen we in de drukke avondspits terecht. We waren er echter gelukkig bijna, dus veel gevloek en gemopper leverde het niet op. Een kwartiertje later stonden we voor ons eerste overnachtingsadres, hotel Grundmühle in Krippen. Tot onze grote schrik bleek het hotel echter gesloten te zijn: er hing een briefje op de deur met de mededeling dat als je onderdak zocht je te melden bij óf hotel Zur Eiche óf hotel Erbgericht, beide ook in Krippen én behorende tot dezelfde keten (Pura). Vermoedelijke oorzaak was de slechte bereikbaarheid, omdat de weg er naartoe half opgebroken was, maar het kon natuurlijk ook gewoon economische grondslag hebben…

In hotel Zur Eiche verwees men ons vriendelijk naar hotel Erbgericht, alwaar we hartelijk werden ontvangen door de receptioniste. Zij was volledig op de hoogte van onze komst en de overboeking bleek goed geregeld, óók voor de twee nachten aan het eind van de trektocht. Wel vreemd dat wij daar van tevoren niet over zijn ingelicht door Van Paridon. Dat zou wel netjes geweest zijn, maar misschien was het buiten hen om gegaan. We zouden na afloop wel om opheldering vragen. (ze waren niet op de hoogte…)

Onze kamer (103) op één hoog was mooi en ruim, met direct voor de deur een trap naar beneden, naar buiten. Even bijkomen van de reis, douchen en op naar het driegangenmenu, geen keuzemenu maar alles smaakte uitstekend en de porties waren ruim voldoende.

Na het eten maakten we nog een korte wandeling door het dorpje Krippen: langs de Krippenbach tot hotel Grundmühle en weer terug aan de overkant van de beek via de Zonnewijzerstraat. Bijna alle huizen hadden er dan ook eentje. Op twee huizen stonden de hoogwaterstanden van de Elbe gemarkeerd. Bleek dat hier het water toch geregeld in de straten staat, soms zelfs tot ruim de eerste etage (1845 en 2002). Je moet wel een goede verzekering hebben.

Hotel Erbgericht lag voor de wandelingen gunstiger. Jammer dat het zo dicht langs de toch wel vrij drukke spoorlijn lag. De kamer was echter redelijk goed geïsoleerd en met de ramen dicht en de airco aan had je er weinig last van. Dat zou later wel anders worden….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s