Dresden/Meissen

Zondag 28 augustus 2011: Dresden/Meissen (wandelen en trein)

Het weer: Half/wisselend bewolkt. Droog. 20°C.

Gisteren was een overgangsdag van hittegolf naar wat normaler weer voor de tijd van het jaar. Dat ging gepaard met ongeveer een hele dag regen. Een dagje tentarrest dus. Toen we vandaag uit de tent kropen was de lucht echter weer blauw en konden we heerlijk in de zon ontbijten.

Onze bivak was niet al te ver van Dresden en dat zou een heel mooie stad moeten zijn. Na in de tweede wereldoorlog zo goed als helemaal plat gebombardeerd te zijn was de oude binnen stad nu weer geheel in oude glorie opgebouwd. Eergisteren hadden we al genoten van een voorproefje. Toen fietsten we “even” heen-en-weer, vandaag zouden we per trein reizen.
We vertrokken om 10.25u lopend richting station Königstein, zodat we ruim op tijd waren om kaartjes uit de automaat te toveren. Dat was nog niet zo eenvoudig, ook niet voor de mensen na en voor ons, zo bleek. Nog net op tijd stonden we met twee dagkaarten in de hand. In de trein bleek al snel dat het voordeliger had gekund: de eerste conducteur maakte ons er attent op dat een familiekaart voordeliger was. Dat deed een tweede conducteur nogmaals, dus nu wisten we het wel, geld terug krijgen was er niet bij… wel vriendelijk.

Dresden hadden we na 3,5 uur wel gezien. We hadden uitgebreid rondgewandeld in de Altstadt, waar de meeste bezienswaardigheden waren, allemaal dicht bij elkaar. De beroemde Frauenkirche sprong eruit,  de Opera van Semper, het Zwinger museum en de kathedraal (Sankt Trinitatis) waren de andere hoogtepunten. De Neustadt was iets minder indrukwekkend, maar wel heel geschikt voor koffie met gebak.

Omdat er nog tijd over was reden we nog wat verder met de trein naar Meissen, het middeleeuwse stadje waar het wereldberoemde porselein vandaan komt. Dat was heel aardig om te zien. Nadat we ook hier ruim een uur hadden rondgewandeld reden we in 5 kwartier weer met de trein naar huis. Om 7n uur waren we weer thuis en best wel gaar na zo’n dag slenteren. Snel eten gemaakt en afgewacht wat deze nacht weer zou brengen. De avond was in ieder geval al best frisjes; de muggen waren nog steeds actief, maar omdat we al snel naar binnen trokken, kregen die bij ons weinig kans!

Hierna fietsten we nog twee dagen rond alvorens na twee heerlijke weken weer eens op huis aan te gaan.

Naar huis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s