Verhuizing

Maandag 22 augustus 2011: Verhuizing naar camping Königstein

Het weer: Een mooie en warme dag met weinig bewolking. Minstens 28°C.

Op basis van huiswerk op internet deze camping gekozen, gelegen aan de Elbe en – helaas – ook aan een spoorlijn. Dat die zo druk was hadden we nergens gelezen…
Het was even zoeken, maar we hadden uiteindelijk het mooiste plekje op de camping (maar dat zal iedereen wel zeggen). Op het tweede terras, net naast het sanitairblok en met schaduw van een grote boom. Ondanks onze grote tent (5x6m) hadden we toch nog veel ruimte rondom over. Het bleek dat we eigenlijk op twee plaatsen stonden, maar zolang er ruimte was, vond men het prima.
Het uitzicht was mooi: recht aan de overkant lag de imposante tafelberg Lilienstein, links (west) lag het plaatsje Königstein met hoog daarboven het slot.

Het opzetten van de tent, een Eurotrail Memphis, was weer een ramp. Voor het laatst (en eerst) gebruikt in 2006 en toen was dat ook al zo. Misschien was het gebrek aan ervaring, soepeltjes ging het bepaald niet. Veel gevloek, gezucht en gezweet.. Kostte al met al twee uur (!), maar toen stond-ie dan ook als een huis. En qua indeling bleef het een lekkere tent.
De rest van de dag besteedden we met lekker luieren bij de tent in onze super relaxstoelen en – lopend – op zoek naar een supermarkt in Königstein. We vonden een goed uitgeruste Edeka, makkelijk bereikbaar vanaf het fietspad langs de Elbe (2km vanaf de camping). Boodschappen gedaan en – omdat geen creditcard of betaalpas werd geaccepteerd – ook maar even wat geld uit een Oost-Duitse muur getrokken.

Weer verder met luieren en kijken naar de geregeld voorbij varende stoomraderboten. Aardige lui op de camping, m.n. het oude baasje op de fiets, dat ons begeleidde bij de installatie. Keurig en schoon sanitair, een zeer betaalbaar restaurantje, broodjesservice en – minpuntje – douchemuntjes. Tegen de avond liep de avond nog aardig vol, veel fietsers ook. Ons plekje kwam niet in gevaar. Het bleef nog lang lekker buiten, maar om negen uur was het wel donker. Op geregelde tijden denderde een trein – voor ons gevoel – vlak langs de camping; dat zou vannacht wel over gaan…

Naar wandeling Lilienstein

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s