TVP Beekbergen-Brummen

zondag 10 mei 2015: Beekbergen – Brummen (21 km)

Het weer: prima wandelweer.16-17 gr. Weinig wind. Licht bewolkt. Droog

Track1

 

 

 

 

 

 

  • klik op het plaatje hierboven voor een grotere weergave van de routekaart en/of download hier de GPS-track
  • klik op een foto voor een grotere weergave

 

De vorige etappe waren we geëindigd bij de Schalterdalweg, vlak onder Beekbergen.

Eigenlijk hadden we daar dus weer moeten beginnen, maar we vonden dat geen prettige plek om de auto 5 dagen onbeheerd achter te laten. We parkeerden daarom onze auto op de Reeënbergweg, ter hoogte van het bungalowpark waar zwager/broer/schoonzus een huisje bezitten. (schoonzus ging net weg om manlief op te halen bij Amersfoort: hij was daar gestrand met een gebroken spaak in zijn racefiets). Vanaf die plek was het een kilometer of twee aanlopen naar het TVP. Het stukje – ook iets van 2 km – wat we nu misten hadden we tijdens één van onze verblijven in voornoemd huisje al eens gedaan.

Op de Reeënberg, een natuurgebied aan de andere kant van de Beekbergerweg, zagen we al snel twee andere stellen TVP-lopers. Ze waren allebei op dezelfde plek de weg kwijt, liepen met een oud boekje en zagen de markeringen niet. Het eerste stel, twee dames, konden we op weg helpen, het tweede stel wilde niet luisteren!

2015-05-10 12-30-01 - P1020596_1024px
Uitzichtpunt Reeënberg

 

Op een hoog gelegen uitzicht punt over een stuk heide zagen we een Groentje, een voor ons nieuwe vlindersoort. Geprobeerd daar met de Lumix FZ200 een toonbare foto van te maken en dat is redelijk gelukt..

2015-05-10 12-35-16 - P1020601dev_1024px
Groentje

 

De eerste pauze hielden we na 5 mooie kilometers bij de bekende grote waterval van Loenen. We liepen ongeveer gelijk op met de dames die onze aanwijzingen wel opvolgden. Het andere stel zagen we niet meer.

Pauze twee was gepland na 11 km op het terras van uitspanning De Korenmolen. Daar bleek in een muziektent op een naastgelegen grasveldje een Shanti-koor actief. Houden wij niet bepaald van, maar het verlangen naar koffie met een lekkere punt appeltaart was groter. Helaas viel dat laatste nogal tegen…

2015-05-10 14-55-21 - P1020620dev_1024px
Huis Te Eerbeek

 

Na de oversteek van het Apeldoorns Kanaal – via de Hallsebrug – kwamen we al gauw in Hall.

Apeldoorns Kanaal
Apeldoorns Kanaal

 

Het dorp Hall (na 14.5km) bestond uit een lange straat en een kerk en kwam niet bepaald bruisend over. Het traject rondom Eerbeek – van Loenen naar  Hall –  was sowieso niet bijster leuk om te wandelen: teveel en te breed asfalt naar onze smaak.

Landbouw bij Hall

 

Na Hall werd het weer beter en liepen we over boswegen en – paden door mooie natuurgebiedjes naar Brummen. Net als vorig jaar hadden we daar ook nu weer de spoorbomen tegen. Zie VeloSite2.0, fietstocht vorig jaar. Zoals ingeschat arriveerden we om 17:30u. op ons VodF gastadres waar de ontvangst weer als vanouds was: leuk en hartelijk.

Na een verkwikkende douche gingen we – net als vorig jaar – een hapje eten bij pizzeria/grillbar Marmaris. We hadden niet gereserveerd en eigenlijk was er alleen nog buiten plaats, maar dat vonden we te fris. Er werd toen voor ons met veel schuiven, passen en meten een plekje gecreëerd, waarna herhaaldelijk werd gevraagd of het naar onze zin was. Het eerste drankje kregen we van de zaak. Aardige lui! Deze keer kozen we voor een shoarma- en een mixed grill-schotel en dat bleek veel te veel,  maar smaakte goed.

Naar de volgende etappe>>

 

2 Replies to “TVP Beekbergen-Brummen”

  1. Wat een mooie omgeving, ik dacht even dat je op de Posbank was toen ik de foto van de Reeënberg zag, je schreef dat er een bungalow park in de buurt is, dus dit moet ik even noteren, leuk voor een volgende vakantie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s