TVP Borculo-Haaksbergen

woensdag 13 mei 2015: Borculo – Haaksbergen (26.5km)

Het weer: prima wandelweer.16-18gr. Eerst licht bewolkt. Later stapelwolken. Wind W3.

 
Track4

 

 

 

 

  • klik op het plaatje hierboven voor een grotere weergave van de routekaart en/of download hier de GPS-track
  • klik op een foto voor een grotere weergave

 

We kregen inderdaad weer een super ontbijt voorgeschoteld: zeer uitgebreid, veel broodjes. En we konden ook weer van alles meenemen voor onderweg. De gastvrouw kwam eindelijk los en we voerden hele gesprekken. Kennelijk was ze gisteren te druk of is ze meer een ochtendmens. Het houdt wel op maar moet een keer kunnen.

Landschap bij Borculo
Landschap bij Borculo

 

Tot Eibergen (13km) was het een weinig interessante route. Veel verharde en lange wegen. Gelukkig was het wel mooi weer: licht bewolkt en nog weinig wind. Voor wat afleiding zorgde vlak na Borculo een Patrijs met jong. Ook konden we weer een goede daad doen door een meikever te redden. Later vonden we er nog veel meer en was er geen beginnen meer aan. Ze vielen als rijpe appeltjes uit de bomen. Waarschijnlijk door de wind, maar kan ook vermoeidheid zijn… Het leek in ieder geval een goed meikever jaar te zijn.

Landschap bij Haarlo
Landschap bij Haarlo

 

Ook hebben we in de buurt van Haarlo (6-7km) nog een groggy libel gered door hem van het asfalt op een stokje in de berm te plaatsen. Natuurlijk eerst wat foto’s gemaakt en dat leverde in ieder geval een mooi plaatje op. Bleek later een zeldzame Beekrombout te zijn geweest. We vinden dat we  goed bezig zijn…

Zeldzame Beekrombout
Zeldzame Beekrombout

 

Eibergen was niet bijzonder, maar er was een AH. Wat krentenbollen, toetjes, bananen en Optimel gehaald. Nog even bewaard, want over 1.5 km wachtte ons eerste terrasje: Het Muldershuis, bij de Mallumse Molen. Waren we vorig jaar ook al, maar toen kwam het niet zo goed uit. Nu genoten we heerlijk in het zonnetje van onze koffie met goede appelgebak.

Mallumse Molen
Mallumse Molen

 

Hierna werd de route pas weer leuk, hoewel het stuk langs de Berkel grotendeels omgeploegd en dus bijna onbegaanbaar was. Daarna liepen we langs bossages en beekjes met bloemen erin en erlangs. Ook veel duidelijk hoorbare groene kikkers. Tevens een stuk of drie weidebeekjuffers gezien, maar helaas niet kunnen kieken.

Etenstijd!
Etenstijd!

 

Na eerst een flink stuk ‘gewoon’ bos gevolgd te hebben,liepen we door het experimentele klimaatbos Het Lankheet en over het Pieter Vereijken natuurpad en een kunstwerk genaamd ‘Kidney Pools’. Heel apart.

Lankheet
Lankheet

 

Onze laatste pauze hielden we bij de Buurserbeek en we bleken nu al even in Twente te zijn. Na het oversteken van de beek volgden nog vier lange, vervelende kms naar Haaksbergen centrum. Hier brachten we een kort bezoekje aan de Jumbo voor voer voor morgen, Hemelvaartsdag. Scheelt weer tijd.

Ons VodF-adres was ‘B&B Overijssel’ en bleek niet onze stijl. Oud en er hing een zweverig, spiritueel sfeertje. Overal boeken en mineralen, maar ook een massagesalon. Er was één badkamer beneden, bedoeld voor iedereen. Het toilet op de eerste etage moesten we delen met nog drie kamers. Eén van die kamers was slechts door een deur gescheiden van het toilet. Dat is dus best gehorig: wel oppassen dus met het produceren van eventuele toiletgeluiden! Wel hadden we de beschikking over een goed aangeklede kamer en er was weer een  rookmelder, maar tegen de tijd dat die af zou gaan, kun je al niet meer naar beneden via de trap (vluchtroute), schatten wij in.

Eten deden we in het vrij ongezellige centrum, bij Jeruzalem. De pizza’s waren oké.

Naar de laatste etappe>>

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s