TVP Brummen-Vorden

maandag 11 mei 2015: Brummen – Vorden (20km)

Het weer: zonnig en warm maar nog net niet te. Sluierbewolking. 24-26 gr. Verfrissende bries.

 Track3

 

 

 

 

  • klik op het plaatje hierboven voor een grotere weergave van de routekaart en/of download hier de GPS-track
  • klik op een foto voor een grotere weergave

 

Vandaag was maandag en dan is bijna alles hier gesloten. De voorzieningen (winkels, terrasjes) zijn sowieso al niet dik gezaaid langs het TVP. We moesten met een omweg onder de N348 door om weer in open gebied te komen.

IJsselvallei
IJsselvallei

Na de oversteek van de IJssel met het veer Brummen kwamen we in het beroemde kleinste stadje van Nederland, Bronkhorst, waar in ieder geval één terras toch open bleek. Dat was voor ons helaas nog te vroeg.

Ter hoogte van Baak – langs de N314 – bleek onze wandelroute afgesloten te zijn wegens de aanleg van vistrappen in de Baakse Beek (bleek achteraf). Zoek het maar uit verder! Gelukkig vonden we al snel een mooi alternatief door een weiland, dat wonderwel ook met rood-wit gemarkeerd bleek te zijn.

Markering
Markering: linksaf!

 

Dat leek dus een officiële omleiding, maar waarom dat dan niet even aangegeven werd, was op zijn minst vreemd te noemen. In Wichmond (11 km) was de horeca gesloten, vandaar maar even bij de school op een bankje geluncht. Hierna liep de route iets anders, niet volgens de track. We volgden trouw de markeringen en liepen door een stukje bos, hetgeen voor de broodnodige afwisseling wel mooi was.

Willibrorduskerk, Wichmond
Willibrorduskerk, Wichmond

 

Een onverwachte verrassing was Boerderij De Rietberg, een zelfbedieningsterras waar – o.a. – koffie met appeltaart en slagroom te verkrijgen was. Een uitkomst. Onder toezicht van lama’s en ander vee dankbaar gebruik van gemaakt.

Bij kasteel Hackfort was de route weer geblokkeerd, ook weer wegens de aanleg van een vistrap in de Baakse Beek, bij de watermolen. Hier werd wel een omleiding aangegeven.

Hackfortse watermolen
Hackfortse watermolen

 

Bij landgoed Vorden hadden we zelf een alternatieve route verzonnen om tijd te rekken.Via een mooi stuk bos langs een watertje met de naam Veengoot. Tijdens een pauze op een bankje viel plots een Meikever uit een boom. Nog half verdoofd van de klap wilde het beestje toch wel op een takje gaan zitten. We hielden een fotosessie met de Lumix en Raynox-150 macro voorzetlens, hetgeen wel aardige plaatjes opleverde.

Een meikever hadden we nog nooit gezien. Kasteel Vorden wel (vorig jaar tijdens rondje Achterhoek), maar nu nogmaals lopend.

Kasteel Vorden
Kasteel Vorden

Na boodschappen gedaan te hebben bij AH, arriveerden we om 16:30u op ons volgende VodF gastadres. Als er niemand thuis was konden we om het huis heen lopen naar het gastenverblijf dat open was. Dat was niet nodig want de gastvrouw was thuis en leidde ons rond. Zeer veel ruimte kregen we tot onze beschikking: een zitkamertje beneden, een flinke slaapkamer, eigen badkamer en zelfs een goed ingericht keukentje boven. Brandmelder en brandladder waren aanwezig. Dat zie je niet overal, maar vinden wij wel zo prettig. Na een drankje met koek en de krant in de tuin stapten we onder de douche, waarna we naar het centrum liepen (paar 100 m) om een hapje te eten bij de chinees: Fan Sheng, drie gangen keuzemenu. Goede Chinees.

Nog wat foto’s van onderweg <klik voor grotere weergave op kleine foto>:

 Naar de volgende etappe>>

One Reply to “TVP Brummen-Vorden”

  1. Alweer een mooie impressie, ik zie al dat er in ons eigen landje nog heel veel moois te zien is. Gaaf die meikever.
    Bronckhorst lijkt me een leuk plaatsje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s