TVP Vorden-Borculo

dinsdag 12 mei 2015: Vorden – Borculo (25km)

Het weer: beduidend frisser dan gisteren, wisselend bewolkt, maar droog. 16-18 gr

 Track3

 

 

 

 

  • klik op het plaatje hierboven voor een grotere weergave van de routekaart en/of download hier de GPS-track
  • klik op een foto voor een grotere weergave

 

Het was een super ontbijt wat voor ons om half negen klaar stond.  Plastic zakjes erbij, want we mochten een lunchpakket klaarmaken, zo uitgebreid als we maar wilden: fruit, drankje, yoghurtje….. We hoefden daardoor niet naar super in het centrum, maar konden direct de route oppikken. Na kasteel Vorden – dat we nu links lieten liggen – voerde de route ons over lange en vrij rechte zandwegen door bospercelen tussen de landerijen. Wij vonden dat wel mooi. Hier en daar wel veel muggen in het bos, maar als je maar door liep had je er niet zoveel last van. Na 7.5 km zagen we langs de Rommelderdijk een leuker alternatief door een bosperceel. Slechts 400m maar het breekt even de lange rechte weg. We snappen niet dat het TVP daar niet overheen gaat…

Landschap bij Vorden
Landschap bij Vorden

 

Op een heuvel in een bos – onder Ruurlo – pauzeerden we om wat te eten. Op een winderig plekje, maar daardoor waren er geen muggen. Midden op een soort rotonde waar 6 bospaden op uit kwamen, waaronder het ‘Kabouterpad’. Een opa en oma met twee kleinkinderen schoven bij ons aan.

Gele bosazalea

 

Mooie natuur overal onderweg.  Dit is een mooie tijd van het jaar, want er bloeit van alles. We proberen zoveel mogelijk te benoemen, kennen al aardig wat maar nog lang niet alles. Het was dan ook leuk wandelen tot aan kasteel Ruurlo (13 km), dat nog steeds in steigers stond. Vorig jaar ook al. Hier was de route alweer geblokkeerd en weer werd er geen omleiding aangegeven terwijl die er wel was. Slecht. Misschien hadden we van te voren even moeten googlen op routewijzigingen… Rondom Ruurlo werden het saaie wegen en tevens zat er een dipje in het weer. Het was even grijs en grauw en er stond een stevige, frisse wind.

2015-05-12 11-51-58 - P1020733dev_1024px
Stukje hei bij Ruurlo

 

Het weer knapte weer wat op en na de oversteek van de Groenloseweg (N319) werd ook de route weer iets leuker. Aan de kant van de weg zagen we een ree die er als een haas vandoor ging toen er van de ander kant een auto aan kwam. Helaas geen beste foto van kunnen maken.

Ree in de berm
Ree in de berm

 

Aan de ander kant van de weg liep in een weiland een haas onze kant op, maar kwam toch net niet dichtbij genoeg….

Haas in de wei
Haas in de wei

 

Steeds dichter bij Borculo werden het weer minder leuke wegen. Bijna geen bos meer. Alleen nog een fraaie stervormige vijver met de toepasselijke naam ‘Waterster’ met daarin veel luid kwakende groene kikkers. Hier even gepauzeerd om tijd te rekken, maar het  werd erg fris. Lopen dus maar weer. Naar uitspanning Kerkenmeijer aan de Ruurloseweg, niet ver van ons eindpunt, voor een kopje koffie met. Gelukkig verscheen net op tijd de zon weer op het terras.

Om 17:15u. arriveerden we op ons VodF-adres, waar we tamelijk koel werden ontvangen. Na een korte rondleiding mochten we meteen naar de slaapkamer boven. Badkamer en wc waren beneden en die moest nog even opgeruimd worden. En – net als vorig jaar in Borculo – overal weer van die katten… het ruikt er zelfs een beetje naar.

Meestal houden we nog wel wat over, maar vandaag was alle proviand op gegaan. Hopelijk kregen we morgen een stevig ontbijt, want pas in Eibergen kwamen we weer in de bewoonde wereld (lees: bij winkels). Omlopen via Borculo centrum vonden we eigenlijk geen optie..

Eten deden we ook bij  Kerkemeijer (@300m!), een grote tent. Erg rustig. Goed eten: mei menu met asperges/zalm en kipsaté. Originele en lekkere cappuccino coupe toe.

 Naar de volgende etappe>>

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s