Trekvogelpad 2015

Wat Nederland betreft maakten we dit jaar het Trekvogelpad (LAW2) af. Begin mei 2015 liepen we de – voor ons – laatste vijf etappes, variërend in lengte van 20 tot 26km.  Het deel dat aansloot op de editie van 2013 begon op de Veluwe en voerde ons via Achterhoek en Twente van Beekbergen naar Enschede. Het beloofde weer een afwisselend traject te zijn en dat was ook nu weer zo! De omstandigheden waren prima: we hebben het vijf dagen droog gehouden en het was over het algemeen best zonnig en niet te warm. Prima wandelweer dus. Overnachten deden we weer bij Vrienden-op-de-Fiets.

Ook qua opbouw zat het wel goed. We begonnen met de kortste etappe, want we moesten uiteraard eerst nog met de auto naar Beekbergen. Daarna elke dag een stukje meer. De laatste dag weer wat korter, want op die dag moesten we met het OV weer terug naar de auto zien te komen. Op Hemelvaartsdag een hele onderneming. Gelukkig is het laatste stuk van het Trekvogelpad inmiddels vernieuwd en kun je ook kiezen om te stoppen in Usselo. Is ietsje korter…

Lees hier de dagverslagen door op onderstaande links te klikken. Navigeren via het menu kan natuurlijk ook.

  1. Beekbergen – Brummen (20.6km)
  2. Brummen – Vorden (22.5km)
  3. Vorden – Borculo (25.7km)
  4. Borculo – Haaksbergen (26.2km)
  5. Haaksbergen  –  Enschede/Usselo (22.7km)

Voor later dit jaar staan nog buitenlandse dagwandelingen op het programma: in Oostenrijk (Zell am See) en de Pyreneeën (Argelès-Gazost) . Dan gaan we het hooggebergte in: hou het dus in de gaten!

One Reply to “Trekvogelpad 2015”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s